2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A közismerten kormánypárti zenészről, Ákosról készül dokumentumfilm, melyet a Nemzeti Filmintézet nagy összeggel támogat.

Kovács Ákosról, a kormánypárthoz közel álló zenészről forgatnak dokumentumfilmet Ember maradj: Ákos címmel. A hírt Kovács Gellért „Filmszerész”, filmes szakértő osztotta meg a közösségi médiában, aki megjegyezte,

az alkotást 228,5 millió forinttal támogatja Nemzeti Filmintézet (NFI).

Ellenőriztük, valóban, a Nemzeti Filmintézet január 16-án döntött arról, a FILM-ART Stúdió Kft. pályázatát nyertesnek nyilvánították. A döntés viszont csak az elmúlt napokban kerülhetett fel az intézet honlapjára.

Lapunk ugyanis egy héttel ezelőtt, január 24-én vette észre a Cégközlönyben, hogy Ákos Film Kft. néven bejegyezték a cégjegyzékbe a Hábermann Jenő filmproducer tulajdonában álló FILM-ART Kft. által alapított céget. Lapunk aznap e-mailben kereste is az ismert producert, akinek nevéhez többek közt olyan alkotások fűződnek, mint például a Magyar Passió, az Aranybulla, a Mansfeld, a Hídember vagy a Retúr. Hábermann Jenőtől szerettük volna megtudni, valóban helyesek-e azok az értesüléseink, mely szerint életrajzi film készül Ákosról, és ha igen, mit tudhat meg a nagyközönség az alkotásról. A január 16-i döntés azonban akkor még nem volt elérhető az NFI honlapján.

Valóban, állami támogatással készül film a kormányközeli zenész életéről. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt
Valóban, állami támogatással készül film a kormányközeli zenész életéről. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Választ nem kaptunk, ám sokatmondó, hogy most nyilvánosságra került a döntés, sőt azt is megtudhattuk, a rendező-forgatókönyvíró Kriskó László lesz, aki számos dokumentumfilmet jegyez már, de Hábermann-nal együtt dolgozott az Aranybullán is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!