2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elvihette a közvetítési jogokat az RTL az MTVA elől és várhatóan csak valamilyen díj ellenében nézhetjük a meccseket.
 

A Média1 úgy tudja, hogy az RTL szerezte meg az UEFA-nál a legfontosabb, és épp ezért drágább „A” jogokat a világ legrangosabb klubfutballsorozatának közvetítésére és csupán ennek sajtóbeli kommunikációja várat még magára - derül ki a portál friss cikkéből.

Csak pénzét jönnek majd házhoz a világsztárok?  Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra
Csak pénzét jönnek majd házhoz a világsztárok? Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

A lap hozzáfűzte, hogy az RTL-nek a győzelem érdekében az M4 Sport tévécsatornát működtető, állami hátterű, mintegy 130 milliárd forintból működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap elől (MTVA) kell elvinnie a futballjogokat.

Az elmúlt években mostanáig hagyományosan mindig az állami tévé rendelkezett ezekkel a sportjogokkal, mivel az állami költségvetési háttér révén megvolt a szinte végtelen mennyiségű anyagi hátterük és nem számított, hogy üzletileg kitermelhető-e a költség, tehát be tudtak tenni a piaci racionalitások feletti licitajánlatokat a tévés jogokért folytatott verseny során.

A Media1 informátorai szerint 2024 őszétől nagyságrendileg 9 és 11 millió euró közötti összeget kellene az RTL Magyarországnak kifizetnie a jogokért.

Korábban az is kiderült, hogy a Sport TV-t (Sport1, Sport2) működtető AMC Networks szerezte meg az UEFA Bajnokok Ligája (BL) labdarúgó meccsek úgynevezett „B” típusú közvetítésének jogát.

A lap megkereste a kormányközeli, de magántulajdonban lévő TV2 Média Csoportot is, hogy ők adtak-e pályázatot, vagy sem, hiszen van több sportcsatornájuk is. Ott egy, az ügyre rálátással bíró, neve elhallgatását kérő beszélgetőpartner annyit árult el, hogy szerinte üzletileg irracionális lett volna, hogy pályázzanak a BL-jogokra, mivel ez a közvetítési jog csak olyan drágán szerezhető meg az MTVA licitje miatt, hogy reklámbevételből szinte lehetetlen kigazdálkodni az összeget.


 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!