1p

A közelgő budapesti látogatása alkalmából.

Európa közepébe vezető utazásnak nevezte az április 28-án kezdődő magyarországi látogatását Ferenc pápa, aki köszönetét fejezte ki a magyaroknak odaadásukért, mellyel az útját szervezik.  

Ferenc pápa biztos emlékeztetni fog arra, hogy minden kormánynak figyelnie kell a szegényekre. Fotó: MTI
Ferenc pápa biztos emlékeztetni fog arra, hogy minden kormánynak figyelnie kell a szegényekre. Fotó: MTI

Az egyházfő a Szent Péter téren vasárnap délben, a liturgiai év ezen időszakában szokásos Mennyek Királynője-imádság után elmondta, hogy pénteken háromnapos látogatásra indul Budapestre. Kijelentette, útja a 2021 szeptemberében, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából tett korábbi látogatása "teljessé tétele".

Hangoztatta, Európa közepébe utazik, mely felett továbbra is a háború fagyos szelei fújnak. Hozzátette, "a rengeteg ember elmenekülése miatt sürgető a humanitárius kérdések napirendre tűzése".

Ezután Ferenc pápa magyar testvéreihez fordult, akik - szavai szerint - várják őt.

"Tudom, hogy nagy odaadással készítitek elő az érkezésemet. Szívemből köszönöm ezt nektek" - mondta a pápa.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon. A jövő vasárnap Budapesten mutatja be a vasárnapi misét és mondja el a Mennyek Királynője-imádságot. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!