1p

Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész - tudatta az MTI.

Benedek Miklós 1969-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti főiskolát, innentől 1983-ig a Nemzeti Színház társulatának tagja volt. 83-tól húsz éven át a Katona József Színházban játszott. 1992 és 2007 között az SZFE oktatója volt. 2003-tól 2009-ig ismét a Nemzeti tagja volt, majd szabadúszó lett, 2017-től az Orlai Produkciós Iroda társulati tagjaként dolgozott. 2023. szeptember 6-án választották a nemzet színészévé Balázsovits Lajos helyére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!