2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

2019 óta változatlan összegű pénzjutalmat kaptak a Károli Gáspár-díj, a Fraknói Vilmos-díj és a Scheiber Sándor-díj kitüntetettjei. Az anyagi elismerés összege emelkedett meg most.

Három, valláskultúrához köthető elismerés pénzjutalmát emelte meg egy rendelettel Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese  – olvasható a péntek este megjelent Magyar Közlönyben . A protestáns hittudományok terén kifejtett munkásságért, a magyar vallási irodalomban és vallási életben, különös tekintettel a biblikus tudományokban, illetve a teológiában végzett kiemelkedő munkásságért adható Károli Gáspár-díj, a katolikus teológia, a filozófia vagy az egyháztörténelem területén, valamint a magyar vallási élet megújulásának és a teológia oktatásának fejlődésének előmozdításáért adható Fraknói Vilmos-díj, illetve a hebraisztika, judaisztika, zsidó vallás-, művelődéstörténet és az oktatás, valamint a zsidók és nem zsidók közötti párbeszéd és tolerancia előmozdításának területén végzett tevékenyégért adható Scheiber Sándor-díj pénzjutalma emelkedett meg.

Semjén Zsolt rendelete szombattól hatályos. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
Semjén Zsolt rendelete szombattól hatályos. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A korábbi összeg a rendelet 2019 eleji hatályba lépése óta a közszolgálati tisztviselői illetményalap (2008 óta változatlan) 38 650 forintos összegének tizenkétszerese, azaz 463 800 forint volt. Ez emelkedik szombattól 1 millió forintra.

A Károli Gáspár-díjat évente legfeljebb kettő, a Fraknói Vilmos-díjat évente legfeljebb három, míg a Scheiber Sándor-díjat évente csupán egy fő kaphatja meg. Ez azt jelenti, hogy az emelés éves szinten összesen körülbelül 3,2 millió forint többletkiadást jelent.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!