3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

A Pfizer 39 ezer ember oltására alkalmas vakcináján kívül a Moderna 3600 ember oltására elegendő oltóanyag is az országba érkezik - jelentették be az operatív törzs mai tájákoztatóján. 

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs mai tájékoztatóján amellett, hogy ismételten emlékeztetett arra, hogy a kormány február elsejéig meghosszabbította a korlátozó intézkedéseket, ismertette a hétvége rendőri intézkedések adatait.

A maszkviselési szabályok megsértése miatt összesen 610 esetben intézkedtek a hatóságok, 535 esetben a tízezer főnél népesebb települések önkormányzatainak rendelkezéseivel szemben vétőket vonták kérdőre, míg a tömegközlekedési eszközökön 18, a kereskedelmi egységekben, vendéglátóhelyeken 57 alkalommal kellett a rendőröknek ugyanilyen okból intézkedniük.

A hétvégén a hatályban lévő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2 üzletet zárattak be ideiglenesen, a kijárási tilalom figyelmen kívül hagyása miatt pedig 1365 rendőri intézkedés történt.

A BRFK a budapesti 13. kerületben egy magánlakásban megtartott 20 fős rendezvény résztvevőivel szemben intézkedett a magánrendezvények tilalmának megszegése miatt.

Összesen 161 esetben lépett fel a rendőrség az országba belépőkkel szemben, hatósági házi karantént pedig újabb 8145 esetben rendeltek el.

Jönnek az újabb vakcina-szállítmányok

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a legfrissebb járványügyi adatokat ismertetve megjegyezte, hogy bár a számok folyamatos javulást mutatnak, fontos továbbra is betartani a járványügyi intézkedéseket, hogy a kedvező tendenciák folytatódhassanak.

A hétvégén és mai nap folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak az oltása; december 26-a óta összesen 6642 idősotthoni lakó és ott dolgozó kapott koronavírus elleni oltást.

Mint mondta, ha figyelembe vesszük az eddig az országba beérkezett 79 ezer adag oltást, úgy  tekinthetjük, hogy ez mostanáig fel is lett használva.

Bejelentette, hogy holnap két új szállítmány érkezik az országba, a Pfizer 39 ezer ember oltására alkalmas vakcináján kívül megkapjuk a Moderna 3600 ember oltására elegendő vakcináját is; ezekből folytatódik az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak és az intézmények dolgozóinak oltása.

Zajlik a felkészülés a rendvédelmi feladatokat közvetlenül ellátó személyek oltására is.

Eddig komolyabb egészségügyi reakciók nélkül zajlottak le a védőoltások – mondta Galgóczi Ágnes.

Újságírói kérdések

A Békés Megyei Hírlap az iránt érdeklődött, hogy mikor kezdődik meg az idősek és krónikus betegek oltása. Galgóczi Ágnes válaszában elmondta, hogy ez a beérkező oltóanyag mennyiségétől függ, de addig is arra kért mindenkit, hogy regisztráljanak.

Az InfoStart azt kérdezte, hogy az uniós eloosztási rend szerint mikor és mennyi vakcina érkezik az országba. A Pfizer-ből hetente, a Moderna vakcinájából pedig kéthetente jönnek szállítmányok – közölte Galgóczi.

Az RTL-Klub azt szerette volna megtudni, hogy miért szükséges a regisztráció, ha annyi oltást kötöttek le, ami az ország teljes lakosságának elegendő lenne? Galgóczi válasza: az oltás önkéntes, regisztráció azért szükséges, hogy az azt igénylővel ennek alapján tudják a kapcsolatot felvenni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.