TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. augusztus 16. 08:50
MTI

A tavaly szeptemberi mondjuk sokkal alacsonyabb volt, mint amennyi most lesz.

Oroszország szeptembertől csökkenti a kivitelre szánt kőolaj vámját. Az orosz pénzügyminisztérium azt közölte, hogy az exportvám  5,4 dollárral, tonnánként 130 dollárra csökken. Tavaly szeptemberben az exportvám jóval alacsonyabb, 84,1 dollár volt.

Oroszországban a kormány havonta vizsgálja felül a kőolaj exportvámját, amelyet az Urals típusú orosz nyersolaj világpiaci árának havi alakulásából kiindulva egy képlet alapján állapít meg. Az augusztus 15-én zárult egy hónapban az Urals hordónkénti átlagára 71,05 dollár volt, egy hónappal korábban pedig 73,5 dollár.

Az Urals minősége gyengébb az északi-tengeri Brenténél, magasabb a kéntartalma. Oroszország a világ legnagyobb olajtermelője, a költségvetés jelentős bevételre tesz szert a nyersolaj exportjából.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.