1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 2019-es költségvetésben szánnak erre pénzt.

Az mfor tudósítójának érdeklődésére elhangzott a mai Kormányinfón, hogy jövőre béremelést hajtanak végre a köztisztviselői karban. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy 2008 óta nem történt változás e téren. Azt nem tudta megmondani, mekkora béremelésre kerülhet sor, még folynak a számítások.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Gulyás beszámolója szerint az eurózónában egy újabb válság jelei mutatkoznak (emelkednek az államadósságok, több ország nem tartja be a maastricht-i követelményeket), amire a magyar kormánynak fel kell készülnie. Ezért a jövő évre tervezett Országvédelmi Alapot - amely tartalék célokat szolgál - 50 százalékkal megemelik.

Kérdésünkre elmondta, hogy a kormány a válságjelek ellenére 4 százalék feletti gazdasági növekedéssel számol a 2019-es büdzsében, valamint 1,8 százalékos hiánnyal. Akkor sem számít recesszióra a miniszter, ha valóban beüt a válság az eurózónába, mert a magyar gazdaság ma erősebb, mint volt a 2008-as válság idején.


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!