2018. június 5. 15:08

A 2019-es költségvetésben szánnak erre pénzt.

Az mfor tudósítójának érdeklődésére elhangzott a mai Kormányinfón, hogy jövőre béremelést hajtanak végre a köztisztviselői karban. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy 2008 óta nem történt változás e téren. Azt nem tudta megmondani, mekkora béremelésre kerülhet sor, még folynak a számítások.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Gulyás beszámolója szerint az eurózónában egy újabb válság jelei mutatkoznak (emelkednek az államadósságok, több ország nem tartja be a maastricht-i követelményeket), amire a magyar kormánynak fel kell készülnie. Ezért a jövő évre tervezett Országvédelmi Alapot - amely tartalék célokat szolgál - 50 százalékkal megemelik.

Kérdésünkre elmondta, hogy a kormány a válságjelek ellenére 4 százalék feletti gazdasági növekedéssel számol a 2019-es büdzsében, valamint 1,8 százalékos hiánnyal. Akkor sem számít recesszióra a miniszter, ha valóban beüt a válság az eurózónába, mert a magyar gazdaság ma erősebb, mint volt a 2008-as válság idején.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.