2018. június 5. 15:08

A 2019-es költségvetésben szánnak erre pénzt.

Az mfor tudósítójának érdeklődésére elhangzott a mai Kormányinfón, hogy jövőre béremelést hajtanak végre a köztisztviselői karban. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy 2008 óta nem történt változás e téren. Azt nem tudta megmondani, mekkora béremelésre kerülhet sor, még folynak a számítások.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Gulyás beszámolója szerint az eurózónában egy újabb válság jelei mutatkoznak (emelkednek az államadósságok, több ország nem tartja be a maastricht-i követelményeket), amire a magyar kormánynak fel kell készülnie. Ezért a jövő évre tervezett Országvédelmi Alapot - amely tartalék célokat szolgál - 50 százalékkal megemelik.

Kérdésünkre elmondta, hogy a kormány a válságjelek ellenére 4 százalék feletti gazdasági növekedéssel számol a 2019-es büdzsében, valamint 1,8 százalékos hiánnyal. Akkor sem számít recesszióra a miniszter, ha valóban beüt a válság az eurózónába, mert a magyar gazdaság ma erősebb, mint volt a 2008-as válság idején.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.