<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Országház átalakítása zajlik, ez pedig magával vonja új berendezési tárgyak beszerzését is - legalábbis erre következtethetünk egy nemrég megkötött szerződésből.

Új csillárokat vesz az Országgyűlés az Országház "A" osztályának átalakításához - derül ki a Parlament honlapján közzétett szerződésből. Az augusztus 12-én megkötött szerződés 4 darab 12 égős csillár beszerzésére vonatkozik, melyért az Országgyűlés Hivatala összesen 9,5 millió forintot fizet ki.

Ebből arra lehet következtetni, hogy nem olcsó berendezési tárgyakról van szó, hiszen átlagolva 2,3 milliós egységárat kapunk. Persze, elképzelhető lenne, hogy különböző árakon különböző típusú csillárokat szereznek be, ám mivel egy "osztályra" kerülnek, jóval nagyobb esély mutatkozik arra, hogy egységes áron szerezték be a csillárokat.

A tárgyakat egyébként a Decolux Kft.-től szerzik be, a cégnek október 31-ig kell leszállítania azokat. A cég idén rendszeres beszállítóvá vált, hiszen ez már a harmadik velük kötött szerződés idén, de korábban, még 2013 végén is kötöttek üzletet az Országgyűlés Hivatalával.

A kép csak illusztráció (Fotó: MTI)A kép csak illusztráció (Fotó: MTI)

Legutóbb közel két hónappal ezelőtt, július 8-án szerződtek 7,9 millió forintra, ezért cserébe az Országházban használt réz elemeket kellett minta után újragyártaniuk.

június 24-én 8,5 millió forintra szerződtek a Hivatallal. Ekkor szintén az Országház "A" osztály átalakításához használatos csillárokkal volt dolguk, azokat kellettfel újítaniuk.

A rekordösszegű szerződést azonban 2013 októberében szignózták a felek, a Decolux 31,5 millió forintért szállított rézcsillárokat és falikarokat az Országházba.

A társaság azonban nemcsak az Országházba szállít be. Honlapjuk szerint, termékeik megtalálhatók többek között

  • a Fiumei úti Sírkertben, a volt Majláth palotában, vagyis az Úri utca 54-56 szám alatti ingatlanban,
  • a Fővárosi Törvényszéken,
  • a győri polgármesteri hivatalban,
  • és a gödöllői Grassalkovich Kastélyban is.

A cégnek a beszámolói alapján egyébként 2015-ben lódult meg a szekere, hiszen a korábbi 29 milliós árbevétel után 58,5 millió folyt be a kasszába, ezt a szintet pedig némi ugrálással, de sikerül tartaniuk. Tavaly 89 millió forintra tettek szerint (az előző évi 70 után), melyből a végén 18,1 milliós adózott nyereséget tudtak kimutatni.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.