2018. április 11. 08:49
MTI

Átláthatóbb és egységesebb lett a víziközmű- és távhőszakma szabályozása az elmúlt években, az előbbi területen azonban több forrásra van szükség a felújításokhoz és fejlesztésekhez - írta a szerdai Világgazdaság.

Az elaggott vezetékek és berendezések cseréje a következő 10-15 évben ezermilliárd forintba kerülne a víz- és csatornaszolgáltatóknak, amelyeknél több pénz maradhatna, ha csökkenne vagy megszűnne az ezeket terhelő közműadó - mondta el a lapnak a MaVíz magyar Víziközmű szövetség elnöke, Kurdi Viktor.

Orbán Tibor, a magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (Matássz) elnöke pedig azt emelte ki, hogy a távhőszektor cégei pályázhatnak a fejlesztésekre, zöldítésre az erre elkülönített 45 milliárd forintos uniós keretből, de ezek a társaságok is továbblépnének. Ezt segíthetné a távhőfejlesztési cselekvési terv elfogadása és megvalósítása - fejtette ki, és hozzátette, üdvözölnék, ha a jogalkotó beillesztené a szabályozásba a szennyező fizet elvét.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.