2014. október 25. 13:31

Az Opel több mint 10 ezer autó eladásával számol az idén a magyarországi új autók piacán. Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója szerint ezt megalapozza az első három negyedév értékesítésének a teljes piacét kétszeresen is túlteljesítő bővülése.

Az idén az első kilenc hónapban 7578 új személyautót és kishaszonjárművet adtak el a magyarországi Opel márkakereskedések. A személyautóknál, ahol a márka a jelenlegi 13,59 százalékkal piacvezető, 57,6 százalékos volt a növekedés az idén.  

Az Opelnél változatlanul nagyobb a magánvevők aránya, mint a magyar piaci átlag, az ügyfelek több mint 30 százaléka magánszemély, miközben a versenytársakat esetenként 75 százaléknál is nagyobb mértékben a flottaértékesítések tartják el.

Várhatóan a magánvevői kör szélesítését fogják támogatni a most érkező új modellek is. Az év utolsó negyedében kezdődik az ötödik generációs Corsa értékesítése, amely az Astra mellett a második legkelendőbb modelljük Magyarországon, a márka eladásainak több mint 25 százaléka Corsa. Ebből a jellemzően magánszemélyek által vásárolt modellből a csúcsévben, 2003-ban Koncz Gábor tájékoztatása szerint még 8800-at adtak el, és éves szinten a következőkben is elérheti az 1500-2000 darabot az eladás. Corsából az elmúlt több mint 30 év alatt 12,4 millió darabot gyártottak.

Az új modellt már a Szentgotthárdon készült motorokkal szerelik. Az új egyliteres motorok gyártása az idén kezdődött meg a magyarországi gyárban, ahol így már háromféle motorcsalád készül. Magyar gyártású motor kerül az Adam Rocks mini szabadidő autóba, valamint egy nemrégiben született döntés szerint a Mokkába is.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.