1p

A költségtakarékossági intézkedések részeként tízezer főt érintő leépítésre készül a HSBC Bank - árulta el egy bennfentes a Sky News-nak csütörtökön.

Az információ szerint a bank több mint tízezerrel kívánja csökkenteni alkalmazottai létszámát. A leépítés egy része közvetlenül a bank központjában történhet, a többi pedig a nem főtevékenységként végzett lakossági banki tevékenységek bezárásával kapcsolatos.

A hónap elején a HSBC még azt nyilatkozta, hogy a franciaországi kirendeltségein is 672 munkahely megszüntetésére lehet számítani a következő három évben. Mindez a bank stratégiai tervének a része, melynek legfőbb célja a költséghatékonyság és a tőkearányos jövedelmezőség javítása.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!