1p

A Citigroup szerdán jelentette be, hogy 11 ezer munkahelyet szüntet meg, mely az idei negyedik negyedévben egy egyszeri egymilliárd dolláros költséggel jár majd.

A 11 ezer fő elküldésével 4,2 százalékkal csökkentenék a dolgozói állományt. Az intézkedés éves szinten pedig közel 900 millió dolláros megtakarítást fog eredményezni - írja a CNBC. Michael Corbat, a Citigroup nemrég kinevezett vezérigazgatója szerint az átalakítás elsődleges célja, hogy a Citi "hatékonyabb és karcsúbb" bankként működjön tovább. 

A leépítés 1900 munkahelyet érint az intézményi ügyfelek csoportjában, 6200 főt bocsátanak el a globális lakossági hitelezési üzletágból, 2600 főt pedig az operatív és technológiai csoportból, és a globális funkciók területéről bocsátanak el.

A bank ugyanakkor visszafogja a tevékenységét, vagy kiléphet a lakossági piacról Pakisztánban, Paraguayban, Romániában, Törökországban és Uruguayban. A CNBC szerint ugyanakkor szintén átszervezheti tevékenységét Magyarországon, Koreában és az Egyesült Államokban is.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!