<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Az elmúlt bő másfél évben alaposan felszerelték az Országgyűlési Őrség tagjait. Úgy tűnik, a testkamerák is beváltak, hiszen egy újabb adagot rendeltek a korábbi beszállítótól.

A közbeszerzési értékhatár alatti beszerzés keretében nettó 14,26 millió forintért vesz az Országgyűlés Hivatala testkamerákat valamint hozzá tartozó autós és egyéb kiegészítőket a házőrség részére. Ez támogatja majd a feladatok szakszerű és hatékony ellátását - találtunk rá az információra a parlament honlapján.

A testkamerákkal rögzített kép- és hangfelvételek felhasználhatók a rögzítés helyszínén elkövetett cselekmények miatt indult büntető-, szabálysértési vagy más hatósági eljárás során, az őr intézkedésének jogszerűségének vizsgálatakor - olvasható a közbeszerzési dokumentumokban. Az eljárás során összesen

  • 46 testkamerát,
  • 2 darab 6 állásos akkumulátor töltőt és adat letöltő dokkolót,
  • 33 darab mágneses tartó konzolt,
  • és 13 darab gépkocsi tartó konzolt vásárolt az Országgyűlés Hivatala.

Fotó: MTIFotó: MTI

A felhívásra két ajánlat érkezett, az egyik a hivatal rendszeres beszállítójától, a Milipol Zrt.-től, a másik pedig a HTI Haditechnikai Intézet Kft.-től. Utóbbi ajánlatát azonban érvénytelennek nyilvánították arra hivatkozva, hogy az pusztán kereskedelmi ajánlatot tartalmazott, a megajánlott termékekre vonatkozó szakmai ajánlatot (gyártmány, típus) egyáltalán nem.

A Milipol Zrt. ajánlata ugyanakkor érvényes lett, így a szerződéskötési moratórium lejárta, szeptember 12-e után megköthették a szerződést nettó 14,26 millió forintról.

Az Országgyűlés Hivatala legutóbb egyébként 2017. december 15-én kötött szerződést ezzel a céggel testkamerák, autós kamerák és kiegészítőik beszerzésére vonatkozóan, 14,25 millió forint értékben. Néhány nappal később egyébként éjjellátó készülékeket vásárolt a hivatal, szintén ettől a vállalkozástól, 12 millióért. A testkamerákat az őrség 2017. június 15. és 2017. szeptember 12. között tesztelte próba jelleggel.

Idén a mostani szerződés már a negyedik lehet, amit a hivatal a Milipollal köt. A parlament üvegzseb oldala szerint

  • februárban 38 millióért vettek szolgálati felszerelést,
  • 455 millióért szolgálati alsó- és felsőruházatot,
  • júliusban pedig megkülönböztető jelzést adó készülékeket vásároltak kicsivel több mint 7 millió forintért.

Az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy a törvény szerint a parlament folyosói rendjét vigyázó, az Országgyűlést védelmező őrségnek miért van szüksége éjjellátó készülékekre és autós kamerákra, a mesterlövészpuskákról és gépkarabélyokról nem is beszélve.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.