1p

De ez nem minden.

1 452 milliárd forint a vagyona annak a nyolc magántőkealap-kezelőnek, amelyek a Mészáros–Tiborcz–Matolcsy–Szíjj-körhöz tartoznak – írja a Válasz Online, amit a 444 szemlézett. A magántőkealapok pénzügyi-jogi környezetét 2014-ben a kormánytöbbség úgy alakította ki, hogy tulajdonosaik kiléte rejtve maradhasson, azóta is ezzel a módszerrel tudják elrejteni vagyonukat és érdekeltségeik pontos tulajdonosi szerkezetét azok, akik ilyesmit szeretnének.

Bódis András, a Válasz újságírója megnézte a legnagyobb alapokat menedzselő vállalatok 2023-as évről szóló beszámolóit és kiderült, hogy ha a vagyon eredetét, a pontos tulajdonosi szerkezetet és egyéb fontos adatokat nem is, de a nettó eszközértéküket – tehát a terhek nélküli tiszta vagyont – meg lehet állapítani ezekből. Legalábbis a legtöbb esetben. Azoknál az alapoknál szerepelt a beszámolóban a nettó eszközérték, amelyekről a sajtó korábban már bizonyította, hogy kihez tartoznak.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!