1p

A koronavírus-járvány okozta nemzetközi helyzetre tekintettel döntött így a kormány.

A szlovák járványhelyzetre reagálva 17 lélegeztetőgépet ad térítésmentesen a magyar állam Szlovákiának, a szerda esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint. A lélegeztetőgépeket egész pontosan a  Kukkonia Polgári Társulás számára adja a magyar kormány felvidéki egészségügyi intézmények megsegítése érdekében.

A Kukkonia polgári társulás 2014-ben alakult. Célja a csallóközi régió fejlesztése, a helyi turizmus felvirágoztatása, a kulturális, természeti és történelmi kincseink megőrzése, a helybeli lakosok, vállalkozások és  a csallóközi mezőgazdaság támogatása - derül ki a Kukkonia Polgári Társulás oldaláról.

Nem ez az első eset, hogy lélegeztetőgépeket osztogat a kormány, például a nyáron 20 lélegeztetőgépet adott térítésmentesen a magyar állam Kazahsztánnak, a de olyan kormányhatározat is jelent már meg, amely szerint 50 gépet adtunk szintén térítésmentesen Kárpátaljának.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!