<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A CIG Pannónia leányvállalatának 170 millió forintos követelése áll fenn a Széchenyi Bankkal szemben - írja a BÉT-en közzétett közleményében a CIG.

A CIG Pannónia 100 százalékos leányvállalatának, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek (továbbiakban: „EMABIT”) 170 millió forintos követelése áll fenn a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-vel szemben - tudatta közleményben a társaság.

A Magyar Nemzeti Bank 2014.december 5-én visszavonta a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A társaság leányvállalatának, az EMABIT-nak 170 millió forint összegű bankbetétje van a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nél, amelyből eredően betéti követelése áll fenn a bankkal szemben. A fennálló követelés az EMABIT szavatolótőke megfelelését nem érinti.

szerk.: Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) betétesenként 100 ezer euróig, vagyis jelenlegi árfolyamon 30,705 millió forintig fizet kártalanítást. Mindez azt jelenti, hogy 139 milliós betéti követelés teljesülése vált bizonytalanná az EMABIT esetében.

mfor.hu