2014. december 8. 14:49

A CIG Pannónia leányvállalatának 170 millió forintos követelése áll fenn a Széchenyi Bankkal szemben - írja a BÉT-en közzétett közleményében a CIG.

A CIG Pannónia 100 százalékos leányvállalatának, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek (továbbiakban: „EMABIT”) 170 millió forintos követelése áll fenn a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-vel szemben - tudatta közleményben a társaság.

A Magyar Nemzeti Bank 2014.december 5-én visszavonta a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A társaság leányvállalatának, az EMABIT-nak 170 millió forint összegű bankbetétje van a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nél, amelyből eredően betéti követelése áll fenn a bankkal szemben. A fennálló követelés az EMABIT szavatolótőke megfelelését nem érinti.

szerk.: Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) betétesenként 100 ezer euróig, vagyis jelenlegi árfolyamon 30,705 millió forintig fizet kártalanítást. Mindez azt jelenti, hogy 139 milliós betéti követelés teljesülése vált bizonytalanná az EMABIT esetében.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.