2014. december 8. 14:49

A CIG Pannónia leányvállalatának 170 millió forintos követelése áll fenn a Széchenyi Bankkal szemben - írja a BÉT-en közzétett közleményében a CIG.

A CIG Pannónia 100 százalékos leányvállalatának, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek (továbbiakban: „EMABIT”) 170 millió forintos követelése áll fenn a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-vel szemben - tudatta közleményben a társaság.

A Magyar Nemzeti Bank 2014.december 5-én visszavonta a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A társaság leányvállalatának, az EMABIT-nak 170 millió forint összegű bankbetétje van a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nél, amelyből eredően betéti követelése áll fenn a bankkal szemben. A fennálló követelés az EMABIT szavatolótőke megfelelését nem érinti.

szerk.: Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) betétesenként 100 ezer euróig, vagyis jelenlegi árfolyamon 30,705 millió forintig fizet kártalanítást. Mindez azt jelenti, hogy 139 milliós betéti követelés teljesülése vált bizonytalanná az EMABIT esetében.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.