1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Banco Espirito Santo szerda késő esti bejelentésének hatására meredek zuhanásba kezdtek a bank papírjai csütörtök délelőtt.

A Banco Espirito Santo (BES) 18 százalékos zuhanáson van túl csütörtökök délelőtt, ugyanakkor a Comercial Portugues bank 10 százalékos, a BPI pedig 6,9 százalékos zuhanást produkált, a többi portugál bank pedig 3 százalék körüli esésben van.

A lisszaboni székhelyű BES zuhanása azzal magyarázható, hogy a cég a részvények szerdai záróárának 66 százalékán (tehát jelentős diszkonttal) akar részvényeket kibocsátani 1 milliárd eurós összértékben. A lépés a portugál bankok készpénzhiányát tükrözi - számol be a Dow Jones hírügynökség.

A tőkemelés révén a bank a 9,21 százalékos tőkemegfelelési mutatóját 10,75 százalékra szeretné növelni. Az Európai Bankfelügyeleti Hatóság júniusra legalább 9 százalékos tőkemegfelelési mutatót vár el a bankoktól, a portugál jegybank pedig ez év decemberig 10 százalékosat.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!