2017. június 16. 13:19

A városnak nincs pénze rá, de már régóta szeretnének egy multifunkcionális sportcsarnokot.

Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere egy sportcsarnok építéséhez kéri a kormány segítségét, derül ki abból a bejegyzésből, amit a Facebook-oldalán tett közzé. Az Orbán Viktornak címzett levél szerint Sóvágó László a lakosok régóta megfogalmazódott igényét tolmácsolja: szeretnének egy olyan sportcsarnokot, ami napjaink követelményeinek megfelelő szintű sporteseményeken, sportolási lehetőségeken túl teret ad egyéb kulturális rendezvények, vásárok megtartására is.

A levél tartalma szerint sportcsarnok (rendezvénycsarnok) építésére pályázati lehetőség nincs, mert egyébként ezzel a lehetőséggel már éltek volna. Majd visszautal a kormány olyan egyedi döntéseire, melyekkel egy-egy településnek pénzt adtak beruházásokra. Itt megemlíti Dunakeszi 900 millióját, a Kisvárdának juttatott pénzösszegeket, zárójelesen Ceglédet, Monort, Bonyhádot és Csurgót is példaként hozza.

Ezek alapján azt kéri Orbán Viktortól, hogy adjon pénzt a sportcsarnokra és a város szándékát megerősítve biztosítja arról is a kormányfőt, hogy a képviselő testület a 1,5 milliárdos projektben 15 százalékos önrész vállalásáról is határozott, ami 225 millió forintot jelentene.

A polgármester a civishir.hu-nak ezzel kapcsolatban azt mondta:

"Úgy látom, hogy az országban több helyen is egyedi kormánydöntések alapján építettek, illetve építenek sportcsarnokokat. Mi is megteszünk mindent annak érdekében, hogy ilyen módon jussunk hozzá egy multifunkcionális csarnokhoz. Várjuk a miniszterelnök számunkra kedvező válaszát."

A város honlapján található dokumentumok szerint egyáltalán nem újkeletű ötletről van szó, már 2015. június 11-én szóba került a testületi ülésen egy sportcsarnok építése. Az azóta eltelt időben viszont nem igazán történt előrelépés az ügyben. Egy 2017 májusi előterjesztés szerint a sportcsarnok 1500-2000 férőhelyes lenne. A polgármestert egyébként ekkor hatalmazta fel a közgyűlés arra, hogy

"a multifunkciós sportcsarnok megépítéséhez szükséges pénzügy feltételek megteremtése érdekében (...) kérje Bodó Sándor országgyűlési képviselő, illetve Magyarország Kormányának hathatós támogatását".

mfor.hu