2019. április 19. 12:10

A pénzből 3 pálya épül öntözőrendszerrel és pályafűtéssel.

Az uniós közbeszerzési értesítőben pénteken megjelent hirdetmény szerint a Ferencvárosi Torna Club közel 2 milliárd forintból végez sporttechnológiai feljesztéseket a Népligeti Edzőcentrum területén tervezett hibrid focipályákkal kapcsolatban. 

A feladatra egyetlen vállalkozás jelentkezett, akivel április 5-én meg is kötötték már a szerződést. A nyertes vállalkozás, a tatabányai székhelyű EBP Építő Group Kft. nettó 1,96 milliárd forintot kap, ha elvégzi a kért feladatokat. Eszerint a Ganz pályán, a Center pályán és a Száger pályán kell élőfüves pályát kialakítani automata öntözőrendszerrel, pályafűtéssel és vízelvezető rendszerrel. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Az ÉBP Építő Group közvetett tulajdonosai Csurgó Gábor és Jankó József. A cég ezzel a munkával több évnyi bevételéhez juthat majd hozzá. A nyilvános céges beszámolók szerint ugyanis a 2013-ban alapított társaság legjobb éve 2015 volt, akkor sikerült valamivel több mint félmilliárdos árbevételt elérniük. 2017-ben mindössze 346 millió folyt be a kasszába, amiből a végén 20,7 millió nyereség maradt. A honlapjuk szerint eddig főként tatabányai munkákat tudtak megszerezni, referenciáik között a polgármesteri hivatal földszintjének és első emeletének teljes átalakítását, egy óvoda akadálymentesítését és energetikai felújítását ls hőközpont kiváltást tudnak felmutatni.  

A munkálatokba alvállalkozót is be fognak vonni, mégpedig a műfű befűzést, a pályaépítést és bizonyos gépészeti munkákat adnak ki másnak. Az összefoglaló dokumentum szerint a gyenesdiási székhelyű, zöldterület-kezelés főtevékenységű Premier Pitches Kft. felel majd ezekért a feladatokért. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.