<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete úgy látja, a kormány nem megegyezni akar velük, csak az időt próbálják húzni.

Hétfőn 20 ezer pedagógus sztrájkolt szerte az országban, ami az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a tanárok alig ötöde. Ravasz Ágnes, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja az ATV Start című műsorában azt mondta: örülnek ennek, de még számolják a résztvevőket, hiszen az adatok folyamatosan érkeznek be a PDSZ és a PSZ irodájába. Az ITM alá tartozó szakképző intézményekben dolgozók is sztrájkoltak, illetve óvodapedagógusok is, akiknek az önkormányzat a fenntartójuk.

Fotó: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete / FacebookFotó: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete / Facebook

Ravasz Ágnes szerint sok fenyegetést kaptak a pedagógusok, hogy ne vegyenek részt a sztrájkban. A tankerületek szóban utasították az intézményvezetőket, hogy hétvégén olyan leveleket küldjenek a szülőknek és tanároknak, miszerint a sztrájk nem jogszerű, következményei lesznek - ugyanakkor a PDSZ választmányi tagja nem tudja, milyen következményei lehetnek ennek. Szerintük jogszerű volt a sztrájk, úgy tudják, hogy a kormányzat a tegnapi napig ezt nem is támadta meg.

Még tárgyalnak a határozatlan idejű sztrájkról, Ravasz Ágnes szerint a hétfői megmozdulás egy jó próba volt, hogy hogyan készüljenek fel a március 16-i sztrájkra. Mint fogalmazott: azt látják, hogy a kormányoldalnak nem szándéka a megegyezés, viszont szándéka az időhúzás, ezért fel fognak erre készülni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.