2019. február 7. 14:00

A Németh Szilárd vezette sportszövetség tetemes összegből repkedne idén szerte a világban.

Nettó 200 millió forint értékű keretszerződést kötött meg január 28-án a Németh Szilárd elnöksége alatt működő Magyar Birkózó Szövetség - derül ki a közbeszerzési hatóság oldalán megjelent hirdetményből. A szerződő fél ugyanaz, mint a korábbi években, a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A hatóság adatbázisa szerint már 2016-ban is ugyanettől a cégtől szerezték be a repülőjegyeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat, noha akkor a keretszerződés értéke a mostani töredéke volt, néhány 10 millió forint.

Az eljárást összegző dokumentum szerint más ajánlattevő nem volt, a társaság pedig alvállalkozót sem fog bevonni a feladatba. A hirdetmény szerint a Maurinak kell intéznie a repülőjegy foglalásokat, az ezzel kapcsolatos teljes körű ügyintézést, beleértve a jegymódosítást, jegylemondás intézését, valamint a fel nem használt jegyek visszatérítését. Emellett a vízügyintézés is a feladatuk lesz és 0-24 órás rendelkezésre állást kell biztosítaniuk.

Ez volt az egyik mintafeladat, amit be kellett áraznia az ajánlattevőnek (Forrás: Elektronikus Közbeszerzési Rendszer) Ez volt az egyik mintafeladat, amit be kellett áraznia az ajánlattevőnek (Forrás: Elektronikus Közbeszerzési Rendszer)

Szintén az összefoglaló tájékoztatóból derül ki, hogy a Mauri Kft.

  • a repülőjegy foglalását 99 forintért végzi el jegyenként,
  • a módosítást alkalmanként 289 forintért,
  • a részben vagy egyáltalán fel nem használt jegyek visszatérítésének kezelési költségeként pedig szint 289 forintot határozott meg.

A Mauri Kft. 1997 óta működő cég, tulajdonosa Pánczél Zita és Kalanovics Attila. Tavalyi árbevételük több mint 4 milliárd forint volt, amiből a végén 150 milliós osztalékot tudtak kifizetni maguknak a tulajdonosok. A közbeszerzési hatóság adatai szerint a birkózó szövetség mellett a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjával, a Magyar Nemzeti Filmalappal, a Gazdasági Versenyhivatallal, a Magyar Vívó Szövetséggel, az MFB-vel és az Állami Számvevőszékkel is szerződtek utazásszervezésre 2017 vége óta.

Frissítés:

Bár nem állítottuk, hogy ezen a pénzen Németh Szilárd is utazna, csak azt, hogy ő vezeti a szövetséget, a cikk megjelenése után Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára közölte: Németh Szilárd 2015. január 31. óta a szövetség elnöke. Azóta a szövetség költségén egyetlen alkalommal sem utazott repülőgéppel. Hozzátette: Németh a Magyar Birkózó Szövetségtől semmilyen egyéb költségtérítést sem vesz fel, és ezen a jövőben sem kíván változtatni.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.