TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A Németh Szilárd vezette sportszövetség tetemes összegből repkedne idén szerte a világban.

Nettó 200 millió forint értékű keretszerződést kötött meg január 28-án a Németh Szilárd elnöksége alatt működő Magyar Birkózó Szövetség - derül ki a közbeszerzési hatóság oldalán megjelent hirdetményből. A szerződő fél ugyanaz, mint a korábbi években, a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A hatóság adatbázisa szerint már 2016-ban is ugyanettől a cégtől szerezték be a repülőjegyeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat, noha akkor a keretszerződés értéke a mostani töredéke volt, néhány 10 millió forint.

Az eljárást összegző dokumentum szerint más ajánlattevő nem volt, a társaság pedig alvállalkozót sem fog bevonni a feladatba. A hirdetmény szerint a Maurinak kell intéznie a repülőjegy foglalásokat, az ezzel kapcsolatos teljes körű ügyintézést, beleértve a jegymódosítást, jegylemondás intézését, valamint a fel nem használt jegyek visszatérítését. Emellett a vízügyintézés is a feladatuk lesz és 0-24 órás rendelkezésre állást kell biztosítaniuk.

Ez volt az egyik mintafeladat, amit be kellett áraznia az ajánlattevőnek (Forrás: Elektronikus Közbeszerzési Rendszer) Ez volt az egyik mintafeladat, amit be kellett áraznia az ajánlattevőnek (Forrás: Elektronikus Közbeszerzési Rendszer)

Szintén az összefoglaló tájékoztatóból derül ki, hogy a Mauri Kft.

  • a repülőjegy foglalását 99 forintért végzi el jegyenként,
  • a módosítást alkalmanként 289 forintért,
  • a részben vagy egyáltalán fel nem használt jegyek visszatérítésének kezelési költségeként pedig szint 289 forintot határozott meg.

A Mauri Kft. 1997 óta működő cég, tulajdonosa Pánczél Zita és Kalanovics Attila. Tavalyi árbevételük több mint 4 milliárd forint volt, amiből a végén 150 milliós osztalékot tudtak kifizetni maguknak a tulajdonosok. A közbeszerzési hatóság adatai szerint a birkózó szövetség mellett a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjával, a Magyar Nemzeti Filmalappal, a Gazdasági Versenyhivatallal, a Magyar Vívó Szövetséggel, az MFB-vel és az Állami Számvevőszékkel is szerződtek utazásszervezésre 2017 vége óta.

Frissítés:

Bár nem állítottuk, hogy ezen a pénzen Németh Szilárd is utazna, csak azt, hogy ő vezeti a szövetséget, a cikk megjelenése után Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára közölte: Németh Szilárd 2015. január 31. óta a szövetség elnöke. Azóta a szövetség költségén egyetlen alkalommal sem utazott repülőgéppel. Hozzátette: Németh a Magyar Birkózó Szövetségtől semmilyen egyéb költségtérítést sem vesz fel, és ezen a jövőben sem kíván változtatni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.