2018. október 19. 16:48
mfor.hu

Nem kell két hónapon belül bejelenteni a vízkinyerő létesítményeket.

Megoldódni látszik az engedély nélkül létesített kerti kutak bejelentési kötelezettsége miatt kialakult, időszűke miatt káoszt ígérő helyzet. A hatályos szabályok szerint 2018 december 31-ig kellene eleget tenni a törvényi kötelezettségnek, de egy a parlamenthez most benyújtott törvénymódosító javaslat ezt a határidőt kitolná 2020 december 31-ig. Vagyis az érintettek két évet nyerhetnek. Mivel a kormánypárti többség jó eséllyel megszavazza majd ezt a módosítót, írhatjuk kijelentő módban is: két évet nyernek.

Haladékot kapnak a kúttulajdonosok Haladékot kapnak a kúttulajdonosok

A jogalkotási munkára azért van szükség, mert a határidőt még hosszabb időre - tíz évre - kitoló rendelkezést is tartalmazó törvényt a köztársasági elnök visszadobta, így új törvény hiányában a régi, idén év végéig szóló moratóriumot engedő törvény maradt hatályban. Ez az adminisztrációs kötelezettségen túl anyagi következményekkel is jár, a jóváhagyáshoz ugyanis műszaki dokumentációra is szükség van. Ezt a költséget, valamint az adminisztrációt egy időre megússzák a kúttulajdonosok.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.