2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Története legnagyobb, 8,3 milliárd dolláros (mintegy 2000 milliárd forint) felvásárlását jelentette be az SAP német szoftvergyártó - közölte a SAP Hungary Kft. pénteken az MTI-vel.

Az amerikai Concur szoftvercég megvételével az SAP a világ legnagyobb üzleti felhőszolgáltatójává válik - olvasható a közleményben.

Az SAP fokozatosan vezette be kínálatába a szervereket leváltó, költséghatékony felhőalapú szolgáltatásokat. Ezen a piacon legnagyobb riválisai az Oracle, az IBM és a Salesforce - írja a Reuters.

A felvásárlással az SAP 50 millióra növeli a felhőalapú szolgáltatást használók számát a korábbi 38 millióról.

A megvásárolt amerikai cég felhőplatformja vállalatokat, repülőtársaságokat, szállodákat és egyéb utazásban érdekelt szolgáltatókat köt össze több mint 150 országban.

A tranzakció a szükséges hatósági, és egyéb jóváhagyások után várhatóan 2014 végén, vagy 2015 első negyedévében zárul - közölte az SAP.

A felvásárlási ár alapján az SAP az amerikai cég részvényeiért a szerdai záróértéknél 20 százalékkal többet, 129 dollárt fizet. "Drágának tűnik. De úgy véljük, a Concur piacvezető státusza és a lehetséges szinergiák kihasználása során megtérül a befektetés" - mondta egy, a Reuters hírügynökség által megkérdezett szakértő.

A felhőalapú szolgáltatásokra fordított üzleti kiadások idén várhatóan 20 százalékkal 174 milliárd dollárra növekednek világszerte, 2017-re pedig a 235 milliárd dollárt is elérhetik egy elemző cég, az IHS adatai szerint.

A Reuters szerint az SAP a felhőalapú szegmensben 3-3,5 milliárd euró bevételnövekedést vár 2017-ig. A vállalat teljes értékesítési bevétele több mint 22 milliárd euró.

Az SAP árfolyama 3,6 százalék veszteséggel 57,7 eurón állt délután röviddel 16 óra után.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!