<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A teázás nyugtató hatása közismert, azzal azonban már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy az egyes teafajták az egészségünkre hogyan gyakorolnak pozitív hatásokat. Nem véletlen, hogy a matcha tea népszerűsége is ugrásszerűen növekszik a világon. De miért lett ennyire népszerű ez a teaféle? Ennek jártunk utána.

Megállítja a szervezet káros folyamatait
 
Általánosságban elmondható a legtöbb teaféléről, hogy antioxidánsokban bővelkednek, különösen igaz ez a matcha teára. Az egyik legjobb antioxidáns a szervezet szempontjából az ún. epigallocatechin-gallát, vagy ismertebb nevén az EGCG, aminek egyik tulajdonsága, hogy a szervezetben lévő káros szabadgyököket semlegesíti, és nem mellesleg a gyulladások csökkentéséért szintén felelős.
 
A káros szabadgyökökről tudni kell, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint ezek a daganatos betegségek egyik kiváltó okai közé sorolhatóak. Ennek fényében pedig kijelenthető, a matcha tea rendszeres fogyasztásának köszönhetően csökken a rákos megbetegedések kialakulásának kockázata.
 
Szintén ide sorolható még az EGCG-nek azon tulajdonsága, mely csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint fokozza a memóriát és csökkenti a fáradtságot.


 
Kávé helyett ideális választás
 
A kávéról egyre több olyan tanulmány jelenik meg, melyek szerint a szervezet hosszú távon nem profitál a hatásából, ráadásul rövid távon is igen csekély a haszna. Ennek oka, hogy a kávéban lévő koffein nagyjából 20 perccel a fogyasztás után fel is szívódik a véráramba, így a szervezet kap egy hatalmas energialöketet, ami hamarabb elillan, mint szeretnénk.
 
Ezzel szemben a matcha tea koffeinje fokozatosan szívódik fel, vagyis elmarad a túlzott koffein-sokk, és hosszan, akár 6 órán át tartó egyenletes energiaszinttel lehet számolni.
 
Ugyanakkor a matcha tea fogyasztásánál nem lép fel a kávénál megfigyelhető nyugtalanság, aminek oka lehet a teában található L-theanin nevű vegyület. Ennek a vegyületnek nagy szerepe van a koncentráció fokozásában, ugyanis hatására az agyban alfahullámok jönnek létre, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy relaxált, ugyanakkor nagyon is éber állapotba kerülsz.
 
A fogyókúrázók barátja
 
Nem titok, hogy a fogyókúra során az anyagcsere gyorsítása egy hatékony fegyver lehet, hiszen ezen múlik a szervezet méregtelenítő képessége. A matcha tea azonban nem csupán ezeket a folyamatokat pörgeti fel, hanem csökkenti az étvágyat, stabilizálja a vércukorszintet, és még a zsírégetésben is hatékony segítségnek bizonyul.
 
Persze a diétát nem árt némi sporttal kiegészíteni, amit szintén segít a tea rendszeres fogyasztása, hiszen javítja az állóképességet és növeli a teljesítményt is.
 
Amennyiben szeretnél megbizonyosodni ezekről a rendkívüli hatásokról, rendelj az M Matchától egy adag minőségi és igazán finom japán matcha teát!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.