3p

A teázás nyugtató hatása közismert, azzal azonban már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy az egyes teafajták az egészségünkre hogyan gyakorolnak pozitív hatásokat. Nem véletlen, hogy a matcha tea népszerűsége is ugrásszerűen növekszik a világon. De miért lett ennyire népszerű ez a teaféle? Ennek jártunk utána.

Megállítja a szervezet káros folyamatait
 
Általánosságban elmondható a legtöbb teaféléről, hogy antioxidánsokban bővelkednek, különösen igaz ez a matcha teára. Az egyik legjobb antioxidáns a szervezet szempontjából az ún. epigallocatechin-gallát, vagy ismertebb nevén az EGCG, aminek egyik tulajdonsága, hogy a szervezetben lévő káros szabadgyököket semlegesíti, és nem mellesleg a gyulladások csökkentéséért szintén felelős.
 
A káros szabadgyökökről tudni kell, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint ezek a daganatos betegségek egyik kiváltó okai közé sorolhatóak. Ennek fényében pedig kijelenthető, a matcha tea rendszeres fogyasztásának köszönhetően csökken a rákos megbetegedések kialakulásának kockázata.
 
Szintén ide sorolható még az EGCG-nek azon tulajdonsága, mely csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint fokozza a memóriát és csökkenti a fáradtságot.


 
Kávé helyett ideális választás
 
A kávéról egyre több olyan tanulmány jelenik meg, melyek szerint a szervezet hosszú távon nem profitál a hatásából, ráadásul rövid távon is igen csekély a haszna. Ennek oka, hogy a kávéban lévő koffein nagyjából 20 perccel a fogyasztás után fel is szívódik a véráramba, így a szervezet kap egy hatalmas energialöketet, ami hamarabb elillan, mint szeretnénk.
 
Ezzel szemben a matcha tea koffeinje fokozatosan szívódik fel, vagyis elmarad a túlzott koffein-sokk, és hosszan, akár 6 órán át tartó egyenletes energiaszinttel lehet számolni.
 
Ugyanakkor a matcha tea fogyasztásánál nem lép fel a kávénál megfigyelhető nyugtalanság, aminek oka lehet a teában található L-theanin nevű vegyület. Ennek a vegyületnek nagy szerepe van a koncentráció fokozásában, ugyanis hatására az agyban alfahullámok jönnek létre, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy relaxált, ugyanakkor nagyon is éber állapotba kerülsz.
 
A fogyókúrázók barátja
 
Nem titok, hogy a fogyókúra során az anyagcsere gyorsítása egy hatékony fegyver lehet, hiszen ezen múlik a szervezet méregtelenítő képessége. A matcha tea azonban nem csupán ezeket a folyamatokat pörgeti fel, hanem csökkenti az étvágyat, stabilizálja a vércukorszintet, és még a zsírégetésben is hatékony segítségnek bizonyul.
 
Persze a diétát nem árt némi sporttal kiegészíteni, amit szintén segít a tea rendszeres fogyasztása, hiszen javítja az állóképességet és növeli a teljesítményt is.
 
Amennyiben szeretnél megbizonyosodni ezekről a rendkívüli hatásokról, rendelj az M Matchától egy adag minőségi és igazán finom japán matcha teát!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!