1p

Az első lezárt ügy nyár végén kerülhet nyilvánosságra.

Jelenleg több mint 30 folyamatban lévő ügyet vizsgál a Európai Unió (EU) nyomására, az uniós finanszírozású közbeszerzések ellenőrzésére tavaly ősszel létrejött Integritás Hatóság (IH) – tudta meg a Népszava a szervezettől. Ezek az ügyek bejelentések, illetve az IH „saját kockázatelemzési rendszere révén kerültek a hatóság látókörébe”.

Folyamatban lévő ügyekről ugyan nem nyilatkoznak, de kérdésre elmondták, hogy a Farkas Flórián nevével fémjelzett Híd a Munka Világába program ügyében egyeztettek a Legfőbb Ügyészséggel. Más bejelentésekkel kapcsolatban annyit közöltek, hogy többet a Transparency International (TI) tett, ugyanakkor közlésük szerint Hadházy Ákos országgyűlési képviselő eddig nem tett bejelentést a hatóságnál. Pedig a képviselő korábban egy Facebook-posztban azt írta, hogy teszteli az Integritás Hatóságot, így próbafeljelentést tett Mészáros Lőrinc „egyik primitíven manipulált közbeszerzése ügyében”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!