TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Állami Számvevőszék Kutató Intézete szerint a GDP 3 százalékos csökkenése további, mintegy 300 milliárd forinttal növelné meg az államháztartási hiányt a jelenlegi költségvetésben - mondta Pulay Gyula, a szervezet főigazgatója szerdán Budapesten.

Pulay Gyula, a Gazdasági és Szociális Tanács ülésén kifejtette: a 0,9 százalékos GDP-csökkenéssel számoló 2009-es büdzsét már az Európai Bizottság által januárban jósolt 1,6 százalékos gazdasági visszaesés is veszélyeztette. Hangsúlyozta: a költségvetés jelenleg mintegy 140 milliárd forintos "valóságos" tartalékkal rendelkezik, így csak a GDP 0,5 százalékának arányában tudja pótolni a kieső állami bevételeket. Egy másfél százalékosnál nagyobb gazdasági visszaesés esetén csak a központi kiadások visszafogásával lehet megtartani az államháztartás egyensúlyát - jegyezte meg a szakember.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán bejelentette: a pénzügyminiszter 2009-es új prognózisa szerint, változatlan feltételek mellett idén 2,5-3 százalékos lehet a recesszió, és 2,5-3 százalékos az infláció az országban. A kormányfő a Veres János pénzügyminiszter által készített dokumentumból idézve elmondta: a cél az, hogy a költségvetés maradjon az eredetileg kitűzött, 2,6 százalékos hiány "környezetében".

Gyurcsány Ferenc kiemelte: a kormány több növekedésösztönző előterjesztést készít, amivel megváltoznak év közben a feltételek. A miniszterelnök ismét megerősítette, hogy álláspontja szerint nincs lehetőség radikális adócsökkentésre. A kormány az adórendszer belső szerkezetének jelentős átalakítására kíván javaslatot tenni - fűzte hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.