<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 30 millió Ft bírságot szabott ki a CBA Kereskedelmi Kft-vel (CBA Kft.) szemben, olvasható a hivatal közleményében.

A Gazdasági Versenyhivatal azért indított vizsgálatot a vállalkozással szemben, mert a 2010. május 20-29. között érvényes, a CBA üzlethálózat egészét érintő reklámújságját úgy jelentette meg, hogy az abban feltüntetett egyes termékek ára nem volt azonos az ország dunántúli régiójában található CBA üzletekre érvényes árakkal.

A vállalkozás nem gondoskodott továbbá arról, hogy a termékeket elérhetővé tegye a fogyasztók számára minden franchise üzletében, így a fogyasztók több terméket nem tudtak megvásárolni a
nagykanizsai és a zalaegerszegi CBA üzletekben.

A GVH az eljárás során megállapította, hogy a franchise rendszert üzemeltető CBA Kft. nem hozott létre olyan, az akciótartási gyakorlatot működtető rendszert, amely biztosította volna, hogy a 2009. január 1. és 2011. március 24. között meghirdetett akciókban érintett áruk valamennyi CBA üzletben a megfelelő mennyiségben álljanak a fogyasztók rendelkezésére.

Továbbá nem alakított ki egy egységes gyakorlatot az akciós árakra vonatkozóan, ami azt eredményezte, hogy a fogyasztók bizonyos esetekben az országos akcióban közölt áraknál magasabb összeget fizettek az egyes termékekért.

A GVH a jogsértés elkövetéséért 30.000.000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást. A bírság meghatározásánál a Versenyhivatal figyelemmel volt arra, hogy a hirdetések több mint két éven át jelentek meg, így a fogyasztók széles körét érte el, továbbá arra, hogy a jogsértést a piac egyik jelentős szereplője követte el.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.