2p

Egyelőre csak a 100E reptéri járaton váltható ilyen jegy. 

Jelentős forgalmat generált a fővárosi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása, a mobilapplikáción keresztül váltható digitalizált jegyből több, mint 3200 darabot vásároltak az elmúlt egy hónapban - közölte a Nemzeti Mobilfizetési (NM) Zrt. az MTI-vel.

Zökkenőmentesen működik a 100E reptéri járatra váltható mobiljegy pilot projektje, amely a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) első fázisaként 2019. június 3-án indult. 

A 100E jelzésű járat. (Kép forrása: MTI Fotó: Illyés Tibor)
A 100E jelzésű járat. (Kép forrása: MTI Fotó: Illyés Tibor)


A 100E reptéri buszjáratra mobilapplikáción keresztül megváltható mobiljegyből az elmúlt egy hónapban 3598 darabot vásároltak az utasok, ez 3 238 200 forint forgalmat jelent.

A magyarokon kívül britek, németek és amerikaiak használták 

Az alkalmazást június 3. és 23. között a Play Áruházból és a AppStore-ból 7630 alkalommal töltötték le, a legtöbben Magyarországról, de több mint 500 alkalommal az Egyesült Királyságból, valamint együttesen közel 600 alkalommal Németországól és az Egyesült Államokból történt installálás.

Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerint a 100E buszjáraton bevezetett közlekedési mobiljegy pilot projektben a BKK-val együtt vizsgálják a mobilapplikációval történő jegyvásárlási igényeket, annak érdekében, hogy a közeli jövőben elindulhasson a főváros teljes közösségi közlekedését lefedő új mobiljegyvásárlás. A Budapesten kialakított rendszer tapasztalatait felhasználva céljuk, hogy a közlekedési mobiljegyet vidéki városok közösségi közlekedési rendszerében is megvalósítsák.

A rendszer használatáról itt lehet tájékozódni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!