1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Nem tud kimászni a gödörből a magyar ipar, ráadásul már éves összevetésben is mínuszos a kibocsátás. Ilyenre 34 hónapja nem volt példa.

Immár ötödik egymást követő hónapban csökkent a magyar ipar kibocsátása havi összevetésben, közölte a KSH péntek reggel. 2015 novemberétől kezdődően ugyanis szüntelenül csökken az ipar kibocsátása a kiigazított adatok szerint.

Ennek köszönhetően immár az éves összevetésű adatsor is mínuszos 2,4 százalékkal. Ilyen csúfságot 2013 májusa óta nem láthattunk. Az első 3 hónapban így a magyar ipar teljesítménye mindössze 0,3 százalékkal nőtt.

Ráadásul a kilátásokat sem teszi szebbé, hogy a külkereskedelmi aktivitásunk is csökkent márciusban. Mind az export, mind az import csökkent, ami szintén évek óta nem látott konstelláció. Ugyan részletes adatok még nem állnak rendelkezésünkre, de ha a továbbtermelésre szánt anyagok behozatala csökkent, akkor a következő hónapok ipari adatai sem lesznek sokkal szebbek.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!