2016. május 6. 08:01

Nem tud kimászni a gödörből a magyar ipar, ráadásul már éves összevetésben is mínuszos a kibocsátás. Ilyenre 34 hónapja nem volt példa.

Immár ötödik egymást követő hónapban csökkent a magyar ipar kibocsátása havi összevetésben, közölte a KSH péntek reggel. 2015 novemberétől kezdődően ugyanis szüntelenül csökken az ipar kibocsátása a kiigazított adatok szerint.

Ennek köszönhetően immár az éves összevetésű adatsor is mínuszos 2,4 százalékkal. Ilyen csúfságot 2013 májusa óta nem láthattunk. Az első 3 hónapban így a magyar ipar teljesítménye mindössze 0,3 százalékkal nőtt.

Ráadásul a kilátásokat sem teszi szebbé, hogy a külkereskedelmi aktivitásunk is csökkent márciusban. Mind az export, mind az import csökkent, ami szintén évek óta nem látott konstelláció. Ugyan részletes adatok még nem állnak rendelkezésünkre, de ha a továbbtermelésre szánt anyagok behozatala csökkent, akkor a következő hónapok ipari adatai sem lesznek sokkal szebbek.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.