TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Márciushoz képest 0,8 százalékos a mérséklődés.

Áprilisban az ipari termelés 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, naptárhatástól megtisztítva a termelés 2,5 százalékkal nőtt - jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A termelés az év első négy hónapjában 4,9 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Az előző hónaphoz viszonyítva 0,8 százalékkal mérséklődött a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás áprilisban.

Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor közölte: a munkanappal korrigált adat jelentős eltérését a nyers adathoz képest az okozza, hogy idén áprilisban hárommal kevesebb munkanap volt, mint tavaly. Tavaly áprilisban kiugróan magas növekedés volt - tette hozzá. Egy havi megtorpanásból azonban még nem kell messzemenő következtetéseket levonni, "nincs tragédia az iparban" - mondta. A havi adatban kimutatott visszaesés elsősorban a járműgyártásban bekövetkezett termeléscsökkenés következménye.

Idén az áprilist kivéve ezt megelőzően minden hónapban emelkedett az ipari termelés volumene: januárban 6,9, februárban 2,7, márciusban pedig 13,4 százalékkal a nyers adatok szerint. A munkanappal kiigazított adatok alapján az év minden hónapjában növekedés volt, januárban 2,0 százalékkal, februárban 7,1 százalékkal, márciusban 10,0 százalékkal nőtt a termelés.

Az áprilisi ipari termelés részletes adatait egy hét múlva, június 14-én közli második becslése alapján a KSH.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.