2015. január 7. 14:10

A szerdán közzétett előzetes adatok szerint tavaly három százalékkal növelte eladásait az Opel Európában.

Az Opel 2014-ben 1,076 millió autót adott el Európában, 35 ezerrel többet, mint egy évvel korábban. A márka piaci részesedése a 2013-ashoz képest 0,1 százalékponttal 5,74 százalékra emelkedett.

Az Opel 14 év óta 2013-ban tudta először növelni piaci részesedését.

Peter Christian Küspert értékesítési igazgató szerdai tájékoztatása szerint az Opel tavaly több mint 15 piacon növelte eladásait. A legnagyobb mértékben Lengyelországban, ahol 42 százalékkal, valamint Írországban és Portugáliában, ahol 33, illetve 28 százalékkal több autót adott el, mint a megelőző évben.

A konszern egyik legfontosabb piacán, Oroszországban csökkentek az Opel eladásai tavaly, amit az értékesítési igazgató az autópiaci forgalom általános visszaesésének, a rubel gyengülésének és a lakosság csökkenő vásárlási hajlandóságának tulajdonított.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.