1p

Három hitelszerződést írt alá Magyarország az Európai Beruházási Bankkal (EIB) kedden Luxemburgban, összesen 440 millió euró értékben - jelentette be Veres János pénzügyminiszter a helyszínen.

A megállapodások közül kettő az Új Magyarország Fejlesztési Tervet érinti: 120 millió euró térségfejlesztési programokra, 45 millió euró egészségügyi infrastrukturális programokra szolgál.

A harmadik, 275 millió eurós hitelszerződés innovációs programokra fordítható.

Az EIB az Európai Unió kizárólagos tulajdonú pénzintézete, feladata mindenekelőtt az uniós belső integrációt erősítő tervezeteket finanszírozása kedvezményes kölcsönök formájában.

A most bejelentettekkel együtt az EIB-vel idén már összesen mintegy 760 millió eurónyi megállapodást írt alá Magyarország.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!