2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

A pénteken megjelent közbeszerzési felhívásra Hadházy Ákos, független képviselő hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán.

A közbeszerzési hatóság honlapján megjelent hirdetmény szerint több állami cég indított eljárást "tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésre" tárgyban. Az ajánlatkérők között szerepel

 • a Kisfaludy 2030 Zrt., 
 • a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., 
 • az EXPO 2020 Magyarország Nonprofit Kft., 
 • a Badacsony és térsége Turisztikai Fejlesztő Zrt.,
 • a Balatoni Hajózási Zrt., 
 • a MAHART Passnave Kft., 
 • és a turizmushoz kevésbé kötődő, Orbán Ráhel barátnője által vezetett Magyar Divat & Design Ügynökség Zrt.

Fotó: MTIFotó: MTI

A tanácsadói keretszerződést 3 évre, 2022. december végéig szólna és nettó 5 milliárd forintot költenének el ezen idő alatt. Mint az a kiírásból kiderül, 

"a koronavírus okozta károk mérséklése, az ágazat rövid időn belüli talpra állítása és a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 (NTS2030) megvalósítása az ajánlatkérők elsődleges célja."

A feladatok között szerepel többek között:

 • a turisztikai fejlesztésekhez kapcsolódó megvalósíthatósági és elemző tanulmányok elkészítése,
 • turisztikai termékekkel és altermékekkel kapcsolatos helyzetelemző tanulmányok készítése, 
 • infrastrukturális fejlesztésekhez kapcsolódó általános stratégiák, akciótervek előkészítése és kidolgozása,
 • komplex terület- és településfejlesztési programok kidolgozása, urbanisztikai tanulmányok elkészítése,
 • a hazai turisztikai térségek és desztinációk irányítási, működési és üzemeltetési gyakorlatainak áttekintése, fejlesztési javaslatok, hatékony turizmus szervezési struktúrák, menedzsment modellek kialakítása,
 • az MTÜ vagy leányvállalatai által végrehajtott lehetséges felvásárlások és fúziókkapcsán stratégia készítése, a konkrét tranzakciók előkészítése, lebonyolítása és utólagos támogatása vállalatértékelések elkészítése,
 • turisztikai vonatkozású gazdaságpolitikai döntések, szabályozások előkészítésének támogatása, hatáselemzések elkészítése.

Arra már Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében, hogy három hónappal ezelőtt ugyanezek az állami cégek szintén 5 milliárdért rendeltek turisztikai tanácsadást. Akkor az Eubility Group Kft. nyerte a tenderen, melynek tulajdonosai több szálon is kötődnek a NER-hez.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.