1p

A 4cast szerint a Moody's leminősítésével "gyakorlatilag eldőlt", hogy az MNB emeli jelenleg 6,00 százalékos alapkamatát. A 4cast elemzői a jövő hétre fél százalékpontos emelést jósolnak.

A ház szerint "a nagy kérdés" most inkább az, hogy a nagy külföldi kötvénybefektetők elkezdik-e jelentősebb mértékben "megnyirbálni" pozícióikat. Ezen a héten ugyan már nincs elsődleges forgalmazói aukció, de a jövő heti ajánlat értékesítése "kemény" feladat lesz - vélekedtek a 4cast elemzői.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland elemzője pénteki értékelésében "érdekes kettősségűnek" nevezte a Moody's és a Standard & Poor's Magyarországgal kapcsolatos lépéseit. Az S&P előző nap "februárig adott időt a kormánynak" az IMF-megállapodás elérésére, a Moody's azonban a jelek szerint azon a véleményen van, hogy "az IMF-megállapodás körüli hangulatzene egyszerűen nem meggyőző" - fogalmazott az RBS vezető londoni elemzője.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!