2017. október 20. 18:39

A pályázók akár 4 millió forintot is kaphatnak a művészi értékkel bíró rövidfilmek elkészítésére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) beszáll a filmbizniszbe, és 50 millió forintos kerettel pályázatot hirdet meg. A kiírás részletei ma jelentek meg a tárca dokumentumai között.

Balog Zoltán erőforrás miniszter 

A 24-26 perces rövidfilmmel szembeni művészeti elvárásokat a mozgóképről szóló törvény II. mellékletében felsorolt feltételek szerint állapítja meg a Balog Zoltán vezette minisztérium. A számos kritériumban közös, hogy a magyar vagy európai történelemnek, kultúrának kell a mű alapjául szolgálnia.

A jelentkezők lehetnek civil szervezetek, de akár költségvetési, önkormányzati szervek, illetve közalapítványok, gazdasági társaságok is. A vissza nem térítendő támogatás pályázónként minimum 500 ezer, maximum 4 millió forint lehet. Magyar filmalkotás esetén a támogatás akár a filmgyártás teljes, 100 százalékos költségét fedezheti. Fontos, hogy a támogatást előlegként biztosítja a humántárca.

A pályázatokat november 20-ig kell benyújtani, az alkotást pedig a 2017 december 1 és 2018 december 31-közötti időszakban kell befejezni. A támogatásról szóló döntést a tárca legkésőbb idén december 12-ig meghozza. A kiírásból az is kiderül, hogy az EMMI lehetőséget biztosít a jogorvoslatra az el nem fogadott pályázatok esetében.

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.