2017. október 20. 18:39

A pályázók akár 4 millió forintot is kaphatnak a művészi értékkel bíró rövidfilmek elkészítésére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) beszáll a filmbizniszbe, és 50 millió forintos kerettel pályázatot hirdet meg. A kiírás részletei ma jelentek meg a tárca dokumentumai között.

Balog Zoltán erőforrás miniszter 

A 24-26 perces rövidfilmmel szembeni művészeti elvárásokat a mozgóképről szóló törvény II. mellékletében felsorolt feltételek szerint állapítja meg a Balog Zoltán vezette minisztérium. A számos kritériumban közös, hogy a magyar vagy európai történelemnek, kultúrának kell a mű alapjául szolgálnia.

A jelentkezők lehetnek civil szervezetek, de akár költségvetési, önkormányzati szervek, illetve közalapítványok, gazdasági társaságok is. A vissza nem térítendő támogatás pályázónként minimum 500 ezer, maximum 4 millió forint lehet. Magyar filmalkotás esetén a támogatás akár a filmgyártás teljes, 100 százalékos költségét fedezheti. Fontos, hogy a támogatást előlegként biztosítja a humántárca.

A pályázatokat november 20-ig kell benyújtani, az alkotást pedig a 2017 december 1 és 2018 december 31-közötti időszakban kell befejezni. A támogatásról szóló döntést a tárca legkésőbb idén december 12-ig meghozza. A kiírásból az is kiderül, hogy az EMMI lehetőséget biztosít a jogorvoslatra az el nem fogadott pályázatok esetében.

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.