<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

2023-ban lenne nálunk az esemény.

"A kormány, elismerve a  Színházi Olimpia 2023. évi magyarországi megrendezésének kiemelt kultúrstratégiai jelentőségét, továbbá nemzeti identitásunk és nemzeti értékeink a nemzetközi közösséggel való megismertetése fontosságában játszott szerepét, egyetért a Színházi Olimpia 2022. évi előkészületeihez és a 2023. évi megrendezéséhez szükséges központi költségvetési forrás biztosításával"

- áll a pénteken megjelent Magyar Közlöny egy rendeletében.

Az ötkarikás teátrumi játékok megrendezésére több mint 561 millió forintot igazgatnak át a jövő évi költségvetésben, a 2023-asban pedig több mint 6,2 milliárdot foglalnak le a cél érdekében. A teljes összeg 6,8 milliárdra jön ki.

Orbán Viktor fogadja a Karmelita kolostorban a Színházi Olimpia szervezőit 2021. október 7-én. A miniszterelnökkel szemben, hátul Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója. (Fotó: Benkő Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda)Orbán Viktor fogadja a Karmelita kolostorban a Színházi Olimpia szervezőit 2021. október 7-én. A miniszterelnökkel szemben, hátul Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója. (Fotó: Benkő Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda)

A 444 szerint ez Vidnyánszky Attila projektje, a Nemzeti Színház igazgatója korábban úgy fogalmazott, hogy eddig nagy országok, óriási színházi kultúrák szervezték meg a Színházi olimpiát, és az, hogy Budapest megkapta a jogot, Magyarországot is felemeli a nagy színházi kultúrák közé.

A lap rámutat: Orbán Balázs államtitkár korábban arról beszélt, hogy „idén 16 milliárd forinttal segítjük a színházak működését, ami a tavalyinál közel 6 milliárd forinttal több, s ezt egészíti ki a független színházi szféra 1 milliárd forintos éves támogatása.” Ez alapján tehát az összes magyar színházi támogatásnak több mint harmadát kötik el egyetlen rendezvénysorozatra, a független színházak büdzséjének a hétszeresét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.