TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az idei első három negyedévben 329 milliárd forint volt a lízingcégek által finanszírozott érték, 6,5 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének főtitkára csütörtökön Kecskeméten.

A szakmai szervezet éves konferenciáján a főtitkár ismertette, hogy a finanszírozott összegből 93 milliárd forint származott a jegybank növekedési hitelprogramjából (nhp), ami a teljes összeg 28 százaléka volt.

A szövetség tagvállalatai által lízinggel finanszírozott eszközök bruttó értéke az év első kilenc hónapjában elérte a 457,9 milliárd forintot, ami 7 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az új szerződések száma az első három negyedévben 6,2 százalékkal nőtt, s elérte 55 800-at.

A személyautók, kisteher járművek és a motorkerékpárok részesedése a 329 milliárd forintból 98 milliárd forintot tett ki, 18 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A flották adták a finanszírozott összeg 21,2 százalékát, a teherautók és buszok részesedése 86 milliárd forint volt, ami 5 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A termelőeszközök részesedése 2 százalékkal, 173 milliárd forintra csökkent.

A szakma arra számít, hogy a közeljövőben a kkv-k eszközfinanszírozása és az agrárium eszközeinek a finanszírozása bővül jelentősebben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.