2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Visszatérhet a Graboplast a Budapesti Értéktőzsdére, mivel azt fontolgatja, hogy a Tatabányán megvalósuló 6 milliárd 285 millió forintos beruházásához szükséges pénz egy részét tőzsdén keresztül teremti elő.

Jancsó Péter, a győri székhelyű, padlóburkolatokat gyártó Graboplast elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: jó esélyt lát arra, hogy a cég újra nyilvános részvénytársasággá alakul és megjelenik a BÉT-en.

A tatabányai beruházáshoz 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a társaság, a hiányzó rész előteremtésére külföldi befektetési, valamint magyar befektetési- és kockázati tőkealappal is tárgyal. Jancsó Péter elmondta: bármelyik lehetőséget is választják, a tőkebevonás 2-3 milliárd forintot tesz majd ki, így ehhez még hosszúlejáratú hitel is társul.

A tatabányai beruházás jövő szeptemberre készül el, a gyárban két új terméket állítanak elő. Az LVT padló fő felhasználási területei a közösségi létesítmények. E terméknek a piaca ötször-tízszer olyan gyorsan bővül, mint a hagyományos PVC burkolatoké WPC padlóké. A másik új terméket, a homogén padlót leginkább kórházakban használják.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere azt emelte ki a tájékoztatón, hogy az Új Széchenyi terv keretében elnyert támogatást megelőző tárgyalásokat közösen folytatták, és üdvözölte, hogy a városban legalább 50 új munkahely létesül a beruházás révén.

A Graboplast a múlt évet 16,9 milliárd forintos árbevétellel zárta, ebből 15,5 milliárd volt a 80 országból származott export bevétel. Az üzemi eredménye 1,23 milliárd, míg az adózott eredménye 650 millió forintot tett ki. Alkalmazottainak a száma 550.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!