2019. február 19. 12:28

Ha akarna munkanapok alapján akár 3 hónapot is távol lehetne a munkahelyétől.

A február 20-án, szerdán tartandó ülésen a Fővárosi Közgyűlés többek között a főpolgármester idei szabadságolásáról szóló előterjesztést is tárgyalni fogja.

A dokumentum szerint Tarlósnak idén 71 szabadnap jár, amiből 39 nap a rendes szabadságkeret. Ez úgy jön össze, hogy van 25 munkanap alapszabadsága és 14 nap pótszabadság jár neki. Ezen felül a 2018-as évről 32 napnyi szabadságot hozott át.

Tarlós István (Fotó: MTI) Tarlós István (Fotó: MTI)

A jogszabályok fényében azonban úgy tűnik, hogy az áthozott szabadságát nem fogja tervezi kivenni, arra ugyanis csak március 31-ig van mód, erre az időszakra azonban nem tervezett egyetlen napot sem munka nélkül tölteni.

Az előterjesztés tartalmazza ugyanis a szabadságolási ütemtervet is, mely azonban nem kőbe vésett elképzelés. Attól rendkívüli esetekben el lehet térni, ám azt 15 nappal korábban kell jeleznie. Az ütemterv szerint idén már Tarlós szándékában, hogy kihasználja a rendelkezésére álló szabadságkeretet, hiszen a 39 napot felosztotta a hónapok között.

A tervek szerint

  • májusban 5,
  • júniusban 6,
  • júliusban 10,
  • augusztusban 12,
  • szeptemberben pedig 6 szabadnapot venne ki.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: A K&H kiemelt személyi kölcsönét 30 050 forintos törlesztőrészlettel és 8,47 százalékos THM-mel kínálja, míg a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 32 049 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi köcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!