TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 2. 06:41
mfor.hu

A pénzügyminiszternek azonnali hatállyal kell a szükséges összeget átcsoportosítania.

A szerda éjszaka megjelent Magyar Közlönyben újabb sportcélú átcsoportosításról határozott a kormány. Ezúttal a 2022. évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda EB sikeres megrendezése érdekében merültek fel teendők: részben adminisztratív jellegűek, részben ingatlanok tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatosak. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Ezek mellett azonban a projekt komoly anyagi forrást is igényel, hiszen a kormány az új budapesti multifunkcionális csarnok előkészítése és megvalósítása érdekében jelentős összeg átcsoportosításáról is határozott. A megjelent kormányhatározat alapján a pénzügyminiszternek, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, valamint a Miniszterelnökséget vezető miniszternek 

7,37 milliárd forintot azonnali határidővel kell átcsoportosítani az idei költségvetésben. 

Emellett már azt is rögzítették, hogy ugyanekkora összeg rendelkezésre állásáról is gondoskodni kell a jövő évi és a 2022. évi költségvetésben. 

A kézi Eb-t Budapesten, Debrecenben és Szegeden rendezik, a tatabányai csarnok csak tartalék-helyszín lesz. Budapesten a Market Zrt. nettó 78,72 milliárd (bruttó 99,97 milliárd) forintért épít egy új kézilabda-csarnokot, az építkezés már javában tart.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.