2013. szeptember 2. 11:34

A Parlamentben fogadta hétfőn Brazília külügyi együttműködésért felelős államtitkárát Magyarország külügyi és külgazdasági államtitkára. Szijjártó Péter a többi közt a keleti nyitás politikájáról tájékoztatta Hadil Fontes da Rocha Vianna-t - tudatta az MTI-vel az államtitkár sajtófőnöke.

Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a találkozón beszámolt arról, hogy a magyar kormány kiemelt céljának tekinti a világ gyorsan fejlődő régióival való kapcsolatépítést, így a dél-amerikai kapcsolatrendszerének megerősítésén is dolgozik - tudatta a közleményben Varga Éva.

Ennek eredményeképpen az elmúlt három évben 75 százalékkal nőtt a külkereskedelmi forgalom Magyarország és Brazília között, a magyar export a duplájára nőtt.

A magyar cégek az élelmiszeripar, a textilipar és a járműipar területén jelentős exporttevékenységbe fogtak - mutat rá a közlemény.

A találkozón a felek megállapodtak abban, hogy közösen dolgoznak kis egy akciótervet a forgalom bővítését akadályozó adminisztrációs és bürokratikus szabályok felülvizsgálatára, valamint, hogy tovább növelik a Magyarországon tanuló brazil hallgatók létszámát.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.