1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az euróövezeti pénzügyminiszterek megegyeztek az ír és portugál hitelek futamidejének meghosszabbításáról.

Az euróövezeti pénzügyminiszterek pénteki ülésén egyezség született arról, hogy az ír és portugál mentőhitelek futamidejét 7-7 évvel meghosszabbítják - közölte a miniszterek Eurócsoportja péntek este közleményben.

Az intézkedés 40 milliárd eurónyi ír és 52 milliárd eurónyi portugál mentőhitelt érint.

Az átlagos súlyozott futamidő hétéves meghosszabbításának feltételét képezi, hogy a két országban az eddigieknek megfelelően, a következő hitelezői negyedéves felülvizsgálatkor is rendben találják a konszolidációs program végrehajtását.

A hitel futamidejének meghosszabbítása - olvasható az Eurócsoport közleményében - javítaná a piaci bizalmat, és így csökkentené a két országnak az egyéb - különösen a ciprusi pénzügyi válság -  miatti adóskockázati kitettségét.

Az Eurócsoport egyben üdvözölte a portugál hatóságok elkötelezettségét amellett, hogy gyorsan döntenek a mintegy 1,3 milliárd eurónyi kiadáscsökkentés átstrukturálásáról, amelyet az ország alkotmánybírósága korábban alkotmányellenesnek ítélt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!