2020. február 16. 12:19
mfor.hu

A magyar állam ígéretet tett arra, hogy a dolgozók többségét megtartja és az eddig veszteséges létesítményt turisztikai célokra hasznosítva felfuttatja. 

A magyar állam 9 millió euróért (3,5 milliárd forintért) megvette a szlovén Lendvai Terme turisztikai komplexumot - írja az ugytudjuk.hu. A vásárlás terve már másfél évvel ezelőtt is téma volt, az üzletet a jelek szerint azonban csak most kötötték meg a felek. 

A lendvai termálfürdő (Forrás: lendava-vabi.si) A lendvai termálfürdő (Forrás: lendava-vabi.si)

A Népújság a február 6-ai számában már tényként közli a magyar bevásárlást. Ezek szerint a miskolci állami cég, a Comitatus Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. tulajdonába került a komplexum. Az újonnan megalakult Lendvai Terme Kft. vagyona magában foglalja a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket. „Mindezek tőszomszédságában a labdarúgó akadémia sportobjektumai épülnek fel a tervek szerint" – emeli ki a lap.  

A tulajdonosváltás után a létesítményt továbbra is a szlovén Sava Turizem Rt igazgatja. Január 27-én viszont változás történ, az addigi igazgatót, Sredensek Helenát leváltották. Helyére Magyarországról Molnár Péter került. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.