<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A magyar állam ígéretet tett arra, hogy a dolgozók többségét megtartja és az eddig veszteséges létesítményt turisztikai célokra hasznosítva felfuttatja. 

A magyar állam 9 millió euróért (3,5 milliárd forintért) megvette a szlovén Lendvai Terme turisztikai komplexumot - írja az ugytudjuk.hu. A vásárlás terve már másfél évvel ezelőtt is téma volt, az üzletet a jelek szerint azonban csak most kötötték meg a felek. 

A lendvai termálfürdő (Forrás: lendava-vabi.si)A lendvai termálfürdő (Forrás: lendava-vabi.si)

A Népújság a február 6-ai számában már tényként közli a magyar bevásárlást. Ezek szerint a miskolci állami cég, a Comitatus Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. tulajdonába került a komplexum. Az újonnan megalakult Lendvai Terme Kft. vagyona magában foglalja a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket. „Mindezek tőszomszédságában a labdarúgó akadémia sportobjektumai épülnek fel a tervek szerint" – emeli ki a lap.  

A tulajdonosváltás után a létesítményt továbbra is a szlovén Sava Turizem Rt igazgatja. Január 27-én viszont változás történ, az addigi igazgatót, Sredensek Helenát leváltották. Helyére Magyarországról Molnár Péter került. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.