2018. április 16. 11:35
mfor.hu

Nagyon leromlott a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. gyűjtőautóinak az állapota, nem bírják már a strapát.

Annyira leromlott a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. gyűjtőautóinak az állapota, hogy a társaság kénytelen ideiglenesen felfüggeszteni az általa ellátott településeken a lomtalanítást, írja a Világgazdaság. A lapnak Gyenes Szilárd, a cég megbízott ügyvezető igazgatója adott helyzetjelentést. A kft. a fennálló problémáról már értesítette is az önkormányzatokat.

illusztráció (MTI) illusztráció (MTI)


A Zöld Híd B. I. G. G. 2017. január 1-jén 53 településsel 40 ezer háztartást csatolt a hulladékgazdálkodási rendszeréhez, de ezt nem követte erőforrásbeli bővülés. Most 99 településen dolgoznak 43 gyűjtőautóval, ebből 13-at bérelnek. A saját autók bajban vannak: átlagosan 11 évesek, minden évben április 1-jétől november 31-ig sokszor napi 14-16 üzemórát dolgoztak, két műszakban, ami nagyon felgyorsította az elhasználódásukat, ma már épp, hogy csak alkalmasak a napi feladatok ellátására.

Forráshiány miatt az autók felújítása is problémás, nyolcat már sikerült, de további nyolc még teljes-, négy pedig részleges felújításra szorul. Az utóbbiak csak csökkentett kapacitással tudnak üzemelni, általában a gyűjtő- és tömörítőtér lemezfelületeinek hibája miatt, pedig lomtalanításkor pont ezekre a berendezésekre lenne szükség.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.