2018. április 16. 11:35
mfor.hu

Nagyon leromlott a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. gyűjtőautóinak az állapota, nem bírják már a strapát.

Annyira leromlott a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. gyűjtőautóinak az állapota, hogy a társaság kénytelen ideiglenesen felfüggeszteni az általa ellátott településeken a lomtalanítást, írja a Világgazdaság. A lapnak Gyenes Szilárd, a cég megbízott ügyvezető igazgatója adott helyzetjelentést. A kft. a fennálló problémáról már értesítette is az önkormányzatokat.

illusztráció (MTI) illusztráció (MTI)


A Zöld Híd B. I. G. G. 2017. január 1-jén 53 településsel 40 ezer háztartást csatolt a hulladékgazdálkodási rendszeréhez, de ezt nem követte erőforrásbeli bővülés. Most 99 településen dolgoznak 43 gyűjtőautóval, ebből 13-at bérelnek. A saját autók bajban vannak: átlagosan 11 évesek, minden évben április 1-jétől november 31-ig sokszor napi 14-16 üzemórát dolgoztak, két műszakban, ami nagyon felgyorsította az elhasználódásukat, ma már épp, hogy csak alkalmasak a napi feladatok ellátására.

Forráshiány miatt az autók felújítása is problémás, nyolcat már sikerült, de további nyolc még teljes-, négy pedig részleges felújításra szorul. Az utóbbiak csak csökkentett kapacitással tudnak üzemelni, általában a gyűjtő- és tömörítőtér lemezfelületeinek hibája miatt, pedig lomtalanításkor pont ezekre a berendezésekre lenne szükség.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.