1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szociális, védelmi, jóléti és igazgatási kiadások merevségére hívta fel egyebek között a figyelmet Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke az államháztartás ellenőrzésének aktuális kérdéseiről rendezett konferencián csütörtökön.

Kovács Árpád hangsúlyozta, hogy az EU-tagországok és Magyarország mutatóit összehasonlítva látszik, hogy minden erőfeszítés ellenére az országok nagyjából a GDP azonos mértékét, 10-13 százalékát fordítják ezekre a kiadásokra.

Magyarország sem lóg ki a sorból, az egészségügyi kiadásokat tekintve inkább az alsó harmadba tartozik, míg az állami támogatások és a gazdaságfejlesztésre fordított összegek arányát tekintve megelőzi az átlagot.

A probléma a költségvetés egynegyedét is elérő, gazdaságélénkítésre fordított összegek hasznosulásával van, amit Kovács Árpád szerint a kooperáción alapuló társadalmi koordináció hiánya okoz.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!