<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Gyémántfokozatú főszponzori szerződést írt alá a Ferencvárosi Torna Club a Groupama Garancia Biztosítóval. A cég már eddig is támogatta a klubot, de most egy újabb lépés eredményeként három évre szóló megállapodást kötöttek a felek, ennek értelmében a labdarúgó csapat főtámogatója lett a Groupama.

A hétfői sajtótájékoztatón Kubatov Gábor klubelnök elmondta, hogy a megállapodás három évre szól, de konkrét összeget nem említettek a felek.

"Ahogy korábban székfoglalómkor mondtam, rendet kell tenni, az bizalmat teremt, s akkor lesznek támogatók. A Ferencvárosnak nincsenek titkai sem gazdaságilag, sem szakmailag" - jelentette ki Kubatov, aki külön köszönetet mondott Yann Menetrier-nak, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatójának, hogy elsőként állt a Ferencváros mögé.

Újságírói kérdésre a klubvezető elárulta, további három-négy szponzorral tárgyal, s reményei szerint velük is még idén aláírják a szerződéseket.

"Eddig is nyújtottunk támogatást a Ferencvárosnak az Európa Liga-szerepléshez, s most ezt folytatjuk. Azért az FTC-re esett a választásunk, mert Magyarország legeredményesebb egyesülete. Tudjuk, hogy az elmúlt években sok nehézségen ment keresztül a csapat, de hiszünk a megújulásában, amely nagy kihívás, de mi ebben szeretnénk segíteni" - mondta Menetrier, aki hozzátette, a cég különösen fontosnak tartja a sporttámogatásokat, s Franciaországban olyan labdarúgócsapatokat szponzorálnak, mint az Olympique Lyon, az Olympique Marseille, az AJ Auxerre és a Girondins Bordeaux.

Kubatov a támogatással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a Groupama az anyaegyesülettel köt szerződést, már csak azért is, mert még nincs végleges egyezség a többségi tulajdon átvételéről a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. esetében, de a hirdetési felületeket a futballcsapatnál kapja. Hozzátette, "a szponzoráció révén befolyó összeg a Ferencváros érdekeit szolgálja", s a pénzt az anyaegyesülettől folyósítják tovább.

MTI