1p

Európa legnagyobb bankja, a HSBC eladná a japán lakossági bank divízióját, a HSBC Premiert írja a Bloomberg ismeretlen forrásokra utalva.

A nem nyilvános terv szerint tehetős japán magánszemélyek lennének a vásárlók, de a bank le is állíthatja az árverést, ha nem érkezik megfelelő ajánlat.

Az értékesítés oka a költségek csökkentése, így a HSBC eladná az eszközeit több latin-amerikai országban is, valamint kivonulna több ázsiai piacról, hogy megfeleljen a szigorúbb tőkemegfelelési szabályoknak. Paul Allen, a HSBC tokiói központjának szóvívője nem kommentálta a hírt.

A múlt hónapban a HSBC megerősítette, hogy eladja a japán privát-banking szektorát a Credit Suisse svájci bankcsoportnak.

A jelenlegi gazdasági trendnek megfelelően az európai bankok igyekeznek megszabadulni veszteséges eszközeiktől, mondta Toru Komatsu, a Komatsu Portfolio tanácsadó cég igazgatója.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!