<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Európa legnagyobb bankja, a HSBC eladná a japán lakossági bank divízióját, a HSBC Premiert írja a Bloomberg ismeretlen forrásokra utalva.

A nem nyilvános terv szerint tehetős japán magánszemélyek lennének a vásárlók, de a bank le is állíthatja az árverést, ha nem érkezik megfelelő ajánlat.

Az értékesítés oka a költségek csökkentése, így a HSBC eladná az eszközeit több latin-amerikai országban is, valamint kivonulna több ázsiai piacról, hogy megfeleljen a szigorúbb tőkemegfelelési szabályoknak. Paul Allen, a HSBC tokiói központjának szóvívője nem kommentálta a hírt.

A múlt hónapban a HSBC megerősítette, hogy eladja a japán privát-banking szektorát a Credit Suisse svájci bankcsoportnak.

A jelenlegi gazdasági trendnek megfelelően az európai bankok igyekeznek megszabadulni veszteséges eszközeiktől, mondta Toru Komatsu, a Komatsu Portfolio tanácsadó cég igazgatója.

mfor.hu