<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Elutasította a közbeszerzési döntőbizottsági (KDB) annak a pályázónak a kérelmét, aki 4 forintos elírás miatt megtámadta a 86-os út felújítására benyújtott, legjobb pályázat érvényességét - tájékoztatta kedden Nagy Gizella, a döntőbizottság elnök-helyettese az MTI-t.

A pályázat érvényességét megtámadó pályázó kérelmében arra hivatkozott, hogy a nyertes 100 millió forinttal olcsóbb ajánlata a 4 forintos elírás miatt érvénytelen. A döntőbizottság a kérelmet elutasította és a nyertes pályázó olcsóbb ajánlatát fogadták el - közölte Nagy Gizella.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) december elején közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nem zárta ki a versenyből azt a céget, amelyik 4 forintos összeadási hibát követett el ajánlatában. A legjobb ajánlatot tevő pályázó felolvasólapján és az ajánlat 821. oldalán található levezetés végösszege között ugyanis egy kerekítései hiba miatt 4 forint különbség mutatkozott. Az ajánlatkérő NIF Zrt. hiánypótlás keretében kérte a pályázót az ellentmondás feloldására, amit az meg is tett. Ezt az eljárást azonban megkifogásolta a Közbeszerzési Döntőbizottságnál a második legjobb ajánlatot tevő cég.

Reményik Károly, a NIF elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint azt mondta: bíznak abban, hogy a KDB, mint a közbeszerzési jog legfőbb alkalmazója fel tudja oldani ezt az ellentmondást, és nem kényszerül az ország 100 millió forintos többlet kiadásra. Amennyiben a KDB ellenkezőleg dönt, akkor el vannak szánva arra, hogy élve a jog adta lehetőséggel, eredménytelennek nyilvánítják a pályázatot és újra pályáztatnak.

Az infrastruktúra fejlesztési projekt keretében teljesen megújul a 86. számú főút 37 kilométeres, Zala megyei szakasza. A 11,5 tonnás tengelysúly terhelésre történő megerősítést célzó projekt keretében az út új burkolatot kap, több helyen szélesítik, a hidakat felújítják, a csomópontokat pedig átépítik. A 86-os Magyarország egyik legjobban leterhelt útja, a felújítás nagy könnyebbséget jelentene az ott élőknek, hiszen az utat a jelentős tranzitforgalom az elmúlt években lényegében teljesen tönkretette.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.