1p

Igor Sechin orosz miniszterelnök-helyettes szerint a kormánya támogatja a Surgutneftegas vállalatot a Mol-lal folytatott tárgyalásoknál.

A Surgut korábban az OMV-től 21 százalékos Mol-részesedést vásárolt 1,4 milliárd euróért, amellyel kivívta mind a Mol, mind a magyar kormány nemtetszését. A Surgut kihangsúlyozta, barátságosak a szándékai. A Mol azóta többször is bírálta az oroszokat mondván: a tulajdonrész megvétele előtt nem egyeztettek a céggel. Hernádi Zsolt, a magyar olajcég vezérigazgatója hónapokkal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy a Surgut szándéka barátinak semmiképp sem tekinthető.

Az elmúlt hetekben kicsit lecsendesedett a viszály a két cég között, azonban vélhetően ez csak vihar előtti csend. Korábban a Mol közgyűlése olyan határozatokat fogadott el, melyek nyíltan az orosz cég ellen irányulnak, a Surgut be is jelentette, hogy bíróságon támadják meg a rendelkezéseket.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!